Med utvidgningen av Xbox Game Streaming-tjänsten till alla Xbox One-regioner kunde jag äntligen dyka in och ge detta ett test körning.

För sammanhang är detta liknande men inte den verkliga Project xCloud-tjänsten.

Det här alternativet är för spelare att väsentligen spegla sin Xbox-konsol på sina telefoner, surfplattor eller andra enheter med Android som det enda operativsystemet som stöds just nu. Jag kunde testa detta med min OnePlus  6, med hastigheter på hemmanätverket 130/32 mb. Jag nämner detta eftersom du behöver minst en uppladdningsbandbredd på 9 Mbps för att detta ska fungera.

För det mesta var det ganska felfritt, ibland möttes jag av en del pixelisering när jag körde trots att jag var väldigt nära. Jag har också lagt märke till att att gå uppåt skulle orsaka kopplingar, så det krävs fortfarande lite arbete. Det kan låta något negativt, men det är verkligen ganska underbart.

Det motsvarande att strömma konsolen till din Windows 10-dator via Xbox-appen och det är fantastiskt att ha möjlighet till telefonen. För gameplay behöver du en Bluetooth-aktiverad kontroll och jag märkte inte någon inmatningslatens.

Det verkade verkligen vara felfritt input vilket är riktigt bra. Det är trevligt att ha detta för att spela på din telefon medan andra använder skärmen som ett alternativ för ett exempel. Jag känner att det fortfarande behövs lite arbete, men det är nog därför det här är en förhandsgranskningsversion för närvarande, men det var fantastiskt och det ser fantastiskt ut. Jag kör en Xbox One X för sammanhang och det är snyggt att se konsolen som används för att köra upplevelsen.

Det betyder att du kan använda andra appar och instrumentpanelen också genom detta. Det är annorlunda jämfört med Project xCloud och jag vill bara se till att du förstår detta. Jag testade ett antal spel med detta inklusive Halo: The Master Chief Collection; Forza Horizon 4, Minecraft och Call of Duty: Modern Warfare.

Jag tyckte att det var bra exempel på nuvarande titlar och för det mesta såg dom fantastiskt ut visuellt. Bortsett från mindre visuella blips som dykte upp som jag nämnde tidigare. Jag tycker att det är klokt med Bluetooth-aktiverad kontroll eftersom jag kan då ansluta vilka Bluetooth kontroller som jag har tillgänglig. Jag tror verkligen att detta är början på framtiden för spelinnehåll.

För att ge spelare ett annat alternativ till spelet, särskilt när de kan utnyttja sitt bibliotek. Den här specifika installationen är mer bunden till din konsol, men i framtiden ser jag att det inte är ett problem som sant xCloud kommer att tillåta användning utan en. För tillfället är detta början på det och jag kan inte vänta att se vart det är på väg.

Det är verkligen allt för nu, inte antar jag en hel del. Den presenterar vad din konsol kör i grund och botten omedelbart, ingången till styrenheten kom inte som någon försening och det fanns några korrigeringar av pixelisering vid tillfället. Jag kunde se mig själv använda detta runt huset, men jag måste tänka på signalstyrka så att vissa boosters kan komma till nytta som ärligt talat något jag redan har undersökt.

Jag ser att detta är mycket användbart för individer som måste dela skärmar eller kanske vill spela på sin telefon utanför att dom är låsta till sin TV. Det är ett steg framåt i att kunna spela mina fulla spel var som helst och det är spännande.

Om du undrar om installationen, när du bara behöver vara i Xbox Insider-programmet, ladda ner Xbox Game Streaming-appen på din Android-enhet och följ sedan instruktionerna. Det tar inte lång tid att komma igång.

 

Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.