rpg-tycoon-1024x576

Intervjuv med skaparna av RPG Tycoon

Här kommer intervjun jag har gjort med skaparna av RPG Tycoon som är på Steam Green Light.
av: - publiserad: 27 januari 2015

Här kommer intervjun jag har gjort med skaparna av RPG Tycoon som är på Steam Green Light.

OBS!
Texten är på Svenska och finns även en original text på Engelska längst ned på sidan

Innehållsförteckning

RPG Tycoon – Intervjun

Vad gör du?

Jag är den kreativa direktören och ensamutvecklare på Skatanic Studios.

När kom du igång med att spela spel (och vad var det första spelet du kommer ihåg)?

Jag har alltid varit intresserad av spel sedan jag kommer ihåg. Min pappa gav mig och gamla DoS-bärbar dator när jag var småbarn och jag minns till och med att jag spelade pedagogiska spel och pek- och klick-äventyr från så tidig ålder!

Hur kom du igång med att utveckla spel?

Jag brukade animera i Flash tillbaka i gymnasiet. Jag fick reda på att du kunde programmera inuti den plattformen, så efter att ha lärt mig göra en lek- och pausmeny för mina animationer började jag arbeta med interaktiva äventyr och det gick därifrån!

Om du inte var en spelutvecklare skulle du vara en …?

Jag är faktiskt också en filmare, jag nyligen tog examen i medieproduktion vid University of Lincoln. Jag har slutfört min första funktion och jag börjar snart på den andra!

Varför gör du spel?

Jag älskar att spela spel, så jag gillar också att göra dem för att jag ibland är ”Detta skulle vara ett coolt spel … Finns det? Nej? ”Sedan börjar jag sätta ihop något.

Hur många spel har du arbetat med hittills?

RPG Tycoon är mitt första riktiga spel. De flesta saker jag har arbetat med innan jag aldrig riktigt är färdig eller har bara varit bevis på begrepp och demonstrationer.

Vilka spelutvecklingsverktyg använder du?

Jag använder Starling Game Engine inuti Flash Builder.

Några andra rekommendationer för programvara? (Projektledning etc.)

Trello är ett bra sätt att planera! Det är gratis att använda i din webbläsare och surfplatta och jag använder den ständigt för att hålla reda på idéer och buggar under utveckling!

Vad är din favoritplattform att utveckla för?

PC / Mac.

Vilka är specifikationerna på din PC / Mac?

Som spelare och videoredigerare behöver jag en kraftfull maskin så jag har ett Intel I7 4770 3.0ghz-skrivbord med 16 GB Ram & en GTX 660 och ett par TB-enheter för video och spel (jag letar efter att få 970 snart, men jag Jag är inte säker på att det passar i mitt nuvarande torn!)
Min Macbook är bara en enkel Macbook Air, jag är inte säker på specifikationerna utan den är den nyaste billigaste Air. Jag köpte den enbart för utveckling och design.

Hur kom du på spelets koncept?

Jag vet inte, jag gillade egentligen idén om ett medeltida förvaltningsspel och inte många är ute!

Vilka var dina inspiration?

Theme Hospital, Roller Coaster Tycoon, i stort sett alla klassiska Sim-spel från 90-talet!

Vad inspirerar dig utanför spelet?

Andra spel, filmer och människor! Om jag är runt kreativa människor som är passionerade och upphetsade över vad de gör så älskar jag det, det hjälper mig verkligen att fokusera.

Hur mottogs ditt spel?

Det får blandade recensioner, men det är förväntat med ett spel med tidig tillgång. Jag tror att vissa människor gärna stöder utvecklingen och är tålamod medan andra ofta vill ha mycket mer än de för närvarande kommer att få.
Förhoppningsvis med framtida uppdateringar och genom slutlig utgåva kommer de att vara nöjda!

Hur länge har du arbetat med ditt senaste spel (och dina tidigare spel)?

Jag började utveckla spelet strax innan jag tog examen. Det måste ha varit i slutet av april 2014.

Hur många människor var inblandade i att göra ditt spel?

Bara jag!

Hur var din budget för ditt spel?

Lågt, jag har egentligen bara spenderat pengar på spelet efter första försäljningen. Det var något jag gjorde som hobby innan jag tog examen och nu jobbar jag på det på heltid. Det kostar förmodligen mindre än 10 000 £ hittills.

Vad har du gjort marknadsföringsmässigt?

Inte mycket, jag använder sociala medier. Jag kommer att fokusera på mer marknadsföring när spelet är mer komplett.

Vad gick rätt / fel under utvecklingen?

Ingenting större har varit en fråga hittills! Fingrarna korsade det förblir så. Bara några buggar och upplösningsproblem som de flesta förmodligen skulle möta.

Vilka lärdomar har du lärt dig av att utveckla ditt spel?

För många för att nämna! Jag tror att en riktigt detaljerad utvecklingsplan skulle vara mer användbar i framtiden. Jag skulle också säga att de flesta av gemenskapen för mitt spel verkligen uppskattar det faktum att jag ofta är på forumen som svarar på inlägg på ett artigt och vänligt sätt. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg, särskilt i tidig tillgång, att dina fans bestämmer hur framgång eller misslyckande spelet är och att behandla dem med respekt är avgörande.

Var tror du att spelindustrin kommer att vara de närmaste 5-10 åren?

Spel blir mycket snabbt mer och mer mainstream. Jag älskar oculus så jag hoppas att det tar fart. Vem vet?!

Vilka spel gillade du att spela 2014?

Jag älskade shadow of mordor som förmodligen är mitt årspel. AC:Unity var verkligen kul, jag hade inga problem som andra och jag gillar vanligtvis inte assassin creed-spel. Så jag blev förvånad över hur mycket jag tyckte om det. Sunset overdrive uppfyllde absolut mina förväntningar. Jag hoppas verkligen att de gör en uppföljare.
Stick of Truth var kul! Det finns alldeles för många för att namnge verkligen, jag gillar många indie-spel haha.

Vad är ditt favoritspel just nu och vad gör det speciellt?

Jag spelar skiten ur Elite Dangerous right


What do you do?

I’m the creative director and sole developer at Skatanic Studios.

When did you get started with playing games (and what was the first game that you remember)?

I’ve always been interested in games ever since I can remember. My dad gave me and old DoS Laptop when I was a toddler and I even remember playing educational games and point and click adventures from such an early age!

How did you get started with developing games?

I used to animate in Flash back in high school. I found out you could programme inside that platform, so after learning how to make a play and pause menu for my animations I began working on interactive adventures and it went from there!

If you weren’t a game developer you would be a…?

I’m actually also a filmmaker, I recently graduated in Media Production at the University of Lincoln. I’ve completed my first feature and am looking to start on the second soon!

Why do you make games?

I love playing games, so I also like making them because sometimes I’m like ”This would be a cool game… Does it exist? No?” Then I start putting something together.

On how many games have you worked on so far?

RPG Tycoon is my first real game. Most stuff I’ve worked on before I’ve never really finished or have just been proof of concepts and demos.

Which game development tools are you using?

I’m using the Starling Game Engine inside of Flash Builder.

Any other recommendations for software? (Project management etc.)

Trello is a great way to plan! Its free to use in your browser and tablet and I use it constantly to keep track of ideas and bugs during development!

What is your favorite platform to develop for?

PC / Mac.

What are the specs of your PC/Mac?

As a gamer and video editor I need a powerful machine so I have an intel I7 4770 3.0ghz desktop with 16GB Ram & a GTX 660 and couple of TB drives for video and games (I’m looking to get the 970 soon, but I’m not sure it’ll fit in my current tower!)
My Macbook is just a simple Macbook Air, I’m not sure of the specs but its the newest cheapest Air. I bought it purely for development and design.

How did you come up with the game’s concept?

I don’t know, I just really liked the idea of a mediaeval management game and not many are out there!

What were your inspirations?

Theme Hospital, Roller Coaster Tycoon, pretty much any of the classic 90’s Sim games!

What inspires you outside of gaming?

Other games, movies and people! If I’m around creative people who are passionate and excited about what they do I love it, it really helps me focus.

How was your game received?

Its getting mixed reviews, but that’s kind of expected with an early access game. I think some people are happy to support the development and be patient whereas others often want much more than they’ll currently get.
Hopefully with future updates and by final release they’ll be content!

How long have you been working on your latest game (and your previous games)?

I started developing the game just before I graduated University. It must have been late April 2014.

How many folks were involved in the making of your game?

Just me!

How was your budget for your game?

Low, I’ve only really spent money on the game after first sales. It was something I did as a hobby before I graduated and now I work on it full-time. Its probably cost less than £10,000 so far.

What have you done marketing wise?

Not much, I use social media. I’ll focus on more marketing once the game is more complete.

What went right/wrong during development?

Nothing major has been an issue so far! Fingers crossed it stays that way. Just some bugs and resolution problems which most people would probably face.

What lessons have you learned from developing your game?

Too many to name! I think having a really detailed development plan would be more helpful in the future. I’d also say that most of the community for my game really appreciate the fact that I’m often on the forums responding to posts in a polite and friendly manner. I think its important to remember, especially in early access, that your fans determine the success or failure of your game and to treat them with respect is crucial.

Where do you think the games industry will be in the next 5-10 years?

Games are very quickly becoming more and more mainstream. I love oculus so I’m hoping THAT takes off. Who knows?!

What games did you enjoy playing in 2014?

I loved shadow of mordor that’s probably my game of the year. AC:Unity was really fun too, I didn’t have any issues like others and I usually don’t like assassin creed games. So I was surprised how much I enjoyed that. Sunset overdrive absolutely met my expectations I really hope they make a sequel.
Stick of Truth earlier in the year was fun! There’s way too many to name really, I like a lot of indie games haha.

What is your favorite game at the moment and what makes it special?

I’m playing the crap out of Elite Dangerous right now. I have no idea what I like so much about it but I bought a flight stick just to play it!


Tack för att du läser detta inlägg!

Vem som helst kan skicka in nyheter och artiklar till oss på något av dessa sätt:

Posta in Artiklar eller som medlem på sidan


 

Denna Artikel är skriven av: och publiserad den 27 januari 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.