Med mer utmaning, mer varierat innehåll och mer frihet för spelaren är Bungies senaste Destiny 2-expansion verkligen inte av denna värld.

Vi är ungefär en vecka in i Destiny 2:s senaste expansion, Witch Queen, och jag håller redan på att bli kär igen. Jag har dammat av mina snygga Warlock-rockar, bekantat mig med all den där flyktiga Void Space-magin och nu tummar jag runt i min Jade Rabbit när jag gör mig redo att poppa ännu fler Hive-grubs. Ödet är tillbaka, älskling, och det har aldrig varit bättre.

Jag hoppade av, hårt, vid Beyond Light. När jag lanserades långt tillbaka i november 2020 försökte jag älska alla Stasis-grejer som pågick, men det irriterade mig – att spela degeln då när du kunde bli frusen på plats var mer irriterande än bara någon annan PvP-aktivitet jag. har någonsin upplevt i spel. Vid sidan av trubbiga växelsystem och några säsongsbetonade grejer som jag bara inte brydde mig om, var jag klar med Destiny ett tag. Och det var synd, för jag har varit med i spelet sedan Destiny 1 beta förr i tiden.

Så jag kom krypande tillbaka med Witch Queen. En sådan kombination av marknadsföringskampanj och hypetåg kommer att göra det med dig. Jag har tappat kontakten med några vänner på sistone och att skjuta några rymdidioter medan jag chattar är också alltid ett bra sätt att återansluta. Stjärnorna (eller pyramidskepp, eller vad som helst) var i linje.

Vad jag inte förväntade mig var den bästa FPS-upplevelsen jag har haft på flera år som väntat på mig när jag loggade in. Det nya legendariska svårighetsläget i kampanjen generar de senaste CoD-insatserna när det gäller kvalitet och roligt, och det gör till och med förra årets Halo Infinite ser ut som en dålig imitator när det kommer till intensiv, off-the-wall sci-fi-fotografering.

För den oinvigde är Legendary-läget i Story-uppdragen en uppsättningssvårighet som går igenom den senaste uppsättningen innehåll som gör att kampanjen (något du traditionellt har kunnat sömngå igenom) känns mer som en Nightfall, eller annan utmaning på hög nivå . Och belöningarna är lika läckra som dessa slutspelsaktiviteter också.

Även om du, som jag, har varit MIA i ett par månader, kan du starta direkt i Legendary-läget och använda den nya basnivåutrustningen du måste arbeta igenom dina fiender. Det känns som att spela Halo i LASO-läge; det finns modifierare för dina fiender, du måste tänka på din positionering, du kan inte bli girig och du måste faktiskt vara uppmärksam på din konstruktion.

Det krävs allt det härliga du får i Raiding och kokar ner det till en mycket mer förenklad, lättsmält upplevelse – och nära vänner har sagt till mig att det är samma sak om du också kommer in i den sista säsongen av spelet. Att kunna gå rakt in i en mycket välskriven berättelse som tvingar dig att byta mellan dina vapen, krafter och taktiska hjärna på ett infall? Det är enspelarvänligt, FPS-gulddamm som tyvärr är sällsynt i tjänstespelstiden.

Ännu bättre, det är skrivandet. Jag har aldrig riktigt varit ett så stort fan av Destinys rymdoperaberättelser – det gör stora beats bra, men agnarna däremellan är ofta banala. I The Witch Queen, men det finns några år på gång som utdelningar som bokstavligen gjorde mig slapp i käken. Det finns några avslöjanden (följt upp av coola spelögonblick) som i huvudsak är Destiny, och som fick mig att känna att jag spelade Rise of Iron eller något om igen.

Witch Queen-uppdragen har denna underbara tredelade takt, särskilt på Legendary; du kommer att introduceras till något underbart nytt område, sedan får du en stor saftig bit av berättande kött att tugga på, sedan får du serverad en boss (eller en mini-boss, beroende på längden på nivån). Det är fenomenalt. Det är lysande. Det är något av det tajtaste icke-slutspelsarbete Bungie någonsin har lagt ut. Och ja, jag går tillbaka till Halo när jag säger det. Det här är den verkliga affären här.

Till och med kontrollpunkterna – och det sätt som kontrollpunkterna fyller på all din ammunition och energifack – fungerar som en njutning och gör att dessa hårda, farliga fiender faktiskt känns hårda och farliga. Så många gånger kommer du i Destiny att möta Heften Boom’Anthrall, ökända anfallare och planetätare (eller något) och döda honom med en explosion av tung ammunition innan du går vidare. Inte mer; dessa rymdbanditer är hårda jävlar av en anledning, och du kommer att veta om det, Guardian. Bra!

Släng in ett nytt hot – Lucent Hive – och du har en kampanj med så många verktyg att du aldrig behöver använda samma kombination av dem två gånger. Lucenten har spöken, som du, som kan återuppliva dem. Så om du skjuter en knotig Hive Knight mitt i en eldstrid med huvudet, kommer den att vakna till liv igen om du inte springer in och lägger dess spöke i dina händer som en knaprig gammal kosmisk druva. Detta gör att du omvärderar dina vapenstrider och din planering, och ger dig massor av ögonblick där du kastar försiktighet för vinden och dyker in med huvudet först så att irriterande mästare inte kommer tillbaka till liv och skjuter ner dig. Om igen.

Och det är bara början. Säsongsinnehållet som kommer in kring vad som erbjuds i Story-uppdragen är också på topp. Att ta ett Fireteam med tre personer in i sinnet på en tillfångatagen Hive-mästare är en jäkla försäljning (och låter som inramningen av något sprucket Black Mirror-cum-Psychonauts fanfic), men slutresultatet är en fängelsehåla som känns tight, aldrig överträffar dess välkomnande, och låter dig droppmata en stadigt förbättrad karusell av byte i ditt lager. Vinn, vinn, vinn!

Säsongens kosmetika kan vara ganska ful, men det är OK – de kan bara ingjutas i andra saker som får mig att se ut som den grubblande rymdnörden som jag alltid velat vara. Åtminstone kan jag skapa mina vapen (!) för att ha de förmåner jag vill ha (!!) och inte behöva slösa tid på att mala ut RNG-ostar för de bästa dropparna, även om jag ser ut som en doofus.

Jag är glad över att vara tillbaka i Destiny 2:s konstiga universum av försvinnande och återkommande planeter. Det finns fortfarande problem med spelet – det kommer det förmodligen alltid att finnas – men om innehållet sjunker som Witch Queen illustrerar den nya riktningen Bungie tar, kommer jag med glädje att stå ut med allt skitsnack i ytterligare 10 år till.

Taggar:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Spel Hubben
error:
%d bloggare gillar detta: