En av Microsofts och Xboxs stora ledande veteraner kommer att lämna företaget. Chris Novak har varit chef för Xbox Research and Design i några år och har ett par decennier med företaget under sitt bälte förutom det, men det ser ut som att Novak letar efter grönare betesmarker. Xbox-designveteranen har meddelat att han lämnar företaget på goda villkor.

Chris Novak bekräftade sin egen avgång via ett inlägg på sin LinkedIn-sida den 19 april 2022. Enligt tillkännagivandet lämnar Novak sin roll som Head of Xbox Research and Design på goda villkor och känner bara att det är dags att gå vidare till nästa kapitel i hans liv.

Jag har älskat min tid med Xbox. Att bygga end-to-end-upplevelser för spelare är ett privilegium, Det finns väldigt få saker man får arbeta med i livet som väcker sådan passion hos människor runt om i världen. Jag älskar att lyssna på spelare och föreställa mig nästa ögonblick av oväntad glädje. Spel är fantastiskt. Xbox kommer alltid att vara med mig.skrev Novak

Chris Novaks ansträngningar med Xbox och Microsoft har sträckt sig över populära franchiser som Project Gotham Racing och teknik som Microsoft HoloLens.

Novaks karriär har gått tillbaka 20 år, med ett antal högprofilerade Microsoft- och Xbox-spelserier, prylar och teknik. Han började med projekt som Project Gotham Racing-spelen redan 2002 och skulle fortsätta att bli designarkitekt för Microsoft HoloLens 2009. Novak har ytterligare ansträngt sig som en förstapartskontakt med Xbox Game Studios-projekt som Sunset Overdrive och Ryse: Son of Rome. Novak skulle fortsätta med att säga att han kommer att pausa när han kommer på vad han ska göra härnäst, men nästa kapitel i hans livsverk bör börja snart.

Min resa har en period av eftertanke och vila i sin omedelbara framtid – en som jag lovade mig själv för några år sedan efter en betydande händelse utanför jobbet. Jag kommer att ägna lite tid åt att göra en livs- och designturné överallt där jag kan. Om du vill samarbeta och chatta med design, spel eller produkter vänligen kontakta (oavsett bransch!). Jag har upptäckt att de bästa sakerna jag har sett eller gjort i spel har kommit från andra områden, och jag vill luta mig in i det på ett stort sätt.

Taggar:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Spel Hubben
error:
%d bloggare gillar detta: